top of page

Χαμένα και αλησμόνητα

Το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών "Ελληνική Παράδοση" σε μια διαφορετική συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα "Ονειροβάτες" και την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην Μικρά Ασία, στην καταστροφή αλλά και στον πολιτισμό του Μικρασιάτικου Ελληνισμού με αφορμή την πανελλήνια ημέρα προσφύγων την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου μας.

Οι χορευτές μας με σεβασμό στην εποχή και την περιοχή, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Έφη Ρούτη και Βασίλη Τσούνη, παρουσίασαν σε τρείς ενότητες τραγούδια και χορούς από την Καππαδοκία, την Κάτω Παναγιά Μικράς Ασίας και την Σμύρνη.

Η Θεατρική Ομάδα "Ονειροβάτες", με την επιμέλεια και σκηνοθεσία της κας Δήμητρας Χριστοδούλου, παρουσίασε και συγκίνησε με το μονόπρακτο "Φιλιώ Χαιδεμένου, στιγμές από μια άλλη εφηβεία" βασισμένο στη ζωή και στο έργο της σπουδαίας Μικρασιάτισας γιαγιάς-Φιλιώς.

Παρόντες στο κατάμεστο θέατρο ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Νίκος Ζενέτος, Αντιδήμαρχοι και πλήθος δημοτικών συμβούλων αλλά και οι φίλοι μας, απόλαυσαν τα τραγούδια και τους χορούς, την ερμηνεία των ηθοποιών και επιβράβευσαν αυτή την συνεργασία με το χειροκρότημα τους και τα θερμά τους λόγια.

Τα καλύτερα έρχονται !!!


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page