top of page

Από Τόπο… σε Τόπο

Η εκπομπή «Από τόπο… σε τόπο» με τον Μουσικολόγο-Λαογράφο Χρήστο Μυλωνά πραγματοποίησε τηλεοπτικό γύρισμα στο Δήμο Ιλίου για το πασχαλινό εορταστικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε από το κανάλι της Βουλής την Κυριακή του Πάσχα. Το γύρισμα έγινε στον μοναδικής ομορφιάς Πύργο Βασιλίσσης μέσα στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης.

Η εκπομπή «Από τόπο… σε τόπο» είναι από τις ελάχιστες της Ελληνικής τηλεόρασης που ασχολούνται ακόμα με την Ελληνική Παράδοση και Λαογραφία, με σεβασμό σε κάθε περιοχή, ποιότητα και πληρότητα, γι’ αυτό το λόγο την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος τόσο εντός Ελλάδας όσο και η ομογένεια στο εξωτερικό. O Χρήστος Μυλωνάς συνεχίζει επάξια το έργο του πατέρα του Παναγιώτη Μυλωνά προσφέροντας σημαντικό έργο στην παράδοση του τόπου μας.

ο Σωματείο μας, η «Ελληνική Παράδοση» συμμετείχε παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Ρούμελης με φορεσιές αυθεντικές, λαμπερές, αναδεικνύοντας την περιοχή.

Το νταούλι μας, έκλεψε τις εντυπώσεις, όπως και οι δεξιότητες και τα χαμόγελα των χορευτών μας.

Στην εκπομπή συμμετείχε ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης, στο βιολί ο Κωνσταντίνος Κίκιλης και πλήθος μουσικών.

Επίσης, οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Σάββας Σιάτρας, Κώστας Καντζιλιέρης, Βασίλης Αγραφιώτης, Βασίλης Κολοβός, Χρήστος Κισσούδης, Σωτήρης Παπαναστασίου, Γιάννης Κακλής, Μανώλης Μανταδάκης, Ανδριάνα Μόκα, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Μάρω Καβαλιέρου.

Επιμέλεια-Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς

Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαμπρόπουλος

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Μυλωνά και όλους τους συντελεστές της εκπομπής για την μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε, τον Δήμο Ιλίου για την φιλοξενία στο Πάρκο, τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, τους αντιδημάρχους και συμβούλους που ήταν παρόντες.


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page