top of page

Εκδρομή και Κοπή Πίτας 2020

Το Σωματείο μας, οι δάσκαλοι και οι χορευτές, την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, με κέφι και μεράκι πραγματοποίησαν εκδρομή για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, να ανταλλάξουμε ευχές και να διασκεδάσουμε.

Με χαμόγελα, ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί για την ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, περπατήσαμε στους δρόμους του Ναυπλίου, δρόμους με θύμησες του αγώνα των Ελλήνων και των ηρώων της ιστορίας μας, κτήρια, αγάλματα, πλατεία Συντάγματος, Άγιος Σπυρίδων και πολλά ακόμα μέρη.

Επισκεφτήκαμε και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» που ιδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου στη μνήμη του πατέρα της, με στόχο την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Θαυμάσαμε και μελετήσαμε αυθεντικές σπάνιες φορεσιές της Πελοποννήσου και όχι μόνο, υφαντά, κεντήματα, κοσμήματα, παραδοσιακά σκεύη, φωτογραφίες, παλιούς χάρτες και εικόνες.

Το μεσημέρι πήραμε το δρόμο προς το Κεφαλάρι του Άργους το οποίο έχει διατηρήσει τον γοητευτικό παραδοσιακό ελληνικό χαρακτήρα του, με πλούσια νερά και την ιστορική πανέμορφη εκκλησία της Παναγιάς της Κεφαλαριώτισσας μέσα στο σπήλαιο και τον νεότερο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Στο Κεφαλάρι, σε μια όμορφη αίθουσα, τα μέλη μας έκοψαν την πίτα τους και διασκέδασαν με πολύ χορό και τραγούδια, μέχρι αργά το απόγευμα. Ο δάσκαλος μας Βασίλης Τσούνης στα κρουστά, να δίνει τον ρυθμό, ο Ηλίας Αγγέλου (Τζαμαϊκανός) στο κλαρίνο, ο Κώστας Καρράς στο λαούτο, ο Παναγιώτης Κατσίπης στο βιολί, ο Δημήτρης Δάλας στο ντέφι και ο χορευτής μας Νίκος Κολλητήρης στο τουμπερλέκι κράτησαν το κέφι στο απόγειο και όλοι μια παρέα ένας μεγάλος κύκλος σε χορό.

Επιστρέψαμε το βραδάκι στη βάση μας στο Ίλιον και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέες διαδρομές στα μονοπάτια της παράδοσης και του χορού μέσα από τα μαθήματα, τις εκδηλώσεις, τις παραστάσεις και τις δραστηριότητες του Σωματείου μας.

Και του χρόνου… Τα καλύτερα έρχονται…

Οι δάσκαλοι

Ρούτη Έφη – Τσούνης Βασίλης


Σημαντικές Εκδηλώσεις
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναρτήσεις ανα Ημ/νία
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ανάζήτηση με λέξεις κλειδιά
bottom of page